Gemeente Sluis en omgeving

Dé plek voor levensgenieters en natuurliefhebbers

De charme van Sluis
en omgeving

Vakantiehuis Sluis ligt aan de grens met België in Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen. De gemeente Sluis staat bekend om zijn 17 kilometer lange kust met kustdorpjes zoals Cadzand, Nieuwvliet, Retranchement en Groede.

 

Ook plaatsen zoals Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen liggen niet ver van Sluis vandaan. Voor Knokke hoef je niet verder dan 12,5 km te rijden. Deze stad barst van de winkels voor een dagje shoppen en dat kan natuurlijk ook gewoon op zondag.

Brugge ligt op slechts 20 kilometer en is ook met de fiets goed te bereiken. Brugge is natuurlijk de cultuurstad van België en heeft zelfs de erkenning van werelderfgoed door Unesco! Het best bewaarde geheim van Europa is een kleine 35 kilometer rijden. Daar ligt het prachtige Gent: een historische en toch levendige stad.

Sluis en omgeving

Vakantiehuis Sluis op de Kruisdijk ligt in het mooie buitengebied van Sluis. In deze omgeving vind je meerdere ‘Schansen’. Dit zijn opgeworpen versterkingswerken voor de verdediging van Sluis in de 17e eeuw. Bij één van deze Schansen, de Kruisschans, staat Vakantiehuis Sluis.

Vanaf de Kruisdijk ben je zo in Sluis. Sluis is een gezellig, sfeervol stadje met een rijk verleden en een internationaal Bourgondisch karakter. De vele restaurants en winkels zijn 7 dagen per week open en het is er altijd gezellig druk. In de zomermaanden kunnen we de zonovergoten terrasjes van Sluis zeker aanraden.

Meer weten over Sluis?

Lees verder op deze pagina van VVV Zeeland. 

omgeving vakantiehuis Sluis

Cadzand

Strandwandelingen, zeehonden spotten, paardrijden, golfen, uitgaan, wellness, er is genoeg te doen in dit bruisende kustplaatsje. Cadzand ligt op nog geen 10 kilometer van Sluis en is heel goed te bereiken met de auto en de fiets. Kijk voor je bezoek aan dit plaatsje even op deze pagina van VVV Zeeland of laat je verrassen.

Cadzand bad vakantiehuis Sluis

Aardenburg

Ook Aardenburg ligt niet ver van Vakantiehuis Sluis. Dit plaatsje staat niet voor niets bekend als de ‘groene cultuurstad’ van Zeeuws-Vlaanderen. Het is de oudste stad in Zeeland met een verleden dat teruggaat tot aan de Romeinse tijd. In het archeologisch museum van Aardenburg maak je kennis met die rijke geschiedenis.

Voor kinderen is hier een heerlijk open lucht zwembad met peuterbadje en glijbanen. In het hoogseizoen is dit echt een aanrader. Achter het zwembad kunnen de kinderen na een plons ook nog eens de hele middag spelen in de speeltuin. En dat op maar 10 minuutjes fietsen van Vakantiehuis Sluis.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen in maart genieten van de beroemde Matthäus-Passion. De Nederlandse Bachvereniging organiseert dit evenement ieder jaar in het oudste gebouw van Aardenburg: de Sint Baafskerk.

Aardenburg omgeving Sluis
Vakantiehuis huren

Email: vakantiehuissluis@gmail.com
Adres: Kruisdijk 2, 4524 KS Sluis

Tel: +31 (0) 633020978
(Ook Whatsapp)